Direct contact? Mail: info@excellentwatersport.nl

Home > Groothandel in Watersportartikelen > Nautisch gereedschap

Gereedschap, overhevelpompen, verfkwasten

Goed gereedschap is het halve werk en dat geldt zeker voor het werken aan boten of de motoren van boten. Bij Excellent Watersport hebben we verschillende apparaten om het sleutelen makkelijk te maken. Zoals een olie-afzuigvat wat eenvoudig werkt zonder stroomaansluiting. De motor warm laten draaien en de olie kunt u zo via het peilstokgat afzuigen. Ook allerlei andere handige handgereedschappen vindt u bij ons zoals Tie-Wraps in verschillende afmetingen en een speciale tang om deze op maat af te knippen op de juiste spanning en lengte. Voor sproeiers van carburateurs hebben wij een speciale borenset om door oxidatie verstopte sproeiers weer open te maken zodat de benzine er weer door kan stromen en de motor weer zijn optimale prestaties levert.

Overhevelpompen

Naast de pompen om de motorolie uit carter van uw bootmotor af te zuigen hebben we ook de zgn. overhevelpompen. Omdat het aantal benzinepompen aan het water door steeds strengere milieueisen afneemt zit er vaak niets anders op dan de brandstof in een jerrycan mee te nemen. Het overgieten is vaak een heel gedoe en de kans is groot dat er wat brandstof morst. Een handig hulpmiddel om het morsen van brandstof te voorkomen is een overhevelpomp of overhevelslang. Het werkt heel eenvoudig volgens het overhevelprincipe. Bij een overhevelpomp zorgt een klein pompje wat door de hand bediend wordt ervoor dat de brandstof vanaf de jerrycan in de brandstoftank komt en bij een overhevelslang wordt hevelen letterlijk in gang gezet door de slang in de jerrycan heen en weer te bewegen. Een simpele kogel in de slang zorgt ervoor dat de brandstof maar 1 kant op kan en zodoende de hevelwerking ontstaat.

Verfbenodigdheden.

Of het nu een simpele weggooikwast of een rolletje afplaktape die u nodig heeft om de waterlijn weer strak op het schip te zetten, bij Excellent Watersport kunnen we het leveren. Verfrollers voor de antifouling zijn er in  verschillende soorten en maten, maar ook verfbakjes om de verf in te doen zodat u het met een verfroller makkelijk kunt opbrengen. Wilt u nog ouderwets het onderwaterschip van een laag teer voorzien? Wij hebben de speciale bokkenpoten waarmee u ouderwets de onderkant van een stalen schip van een beschermlaag kunt voorzien. En wanneer het er weer vanaf moet dan kunnen wij u helpen met de juiste plamuurmessen.

Zoek verkooppunt