Direct contact? Mail: info@excellentwatersport.nl

Home > Groothandel in Watersportartikelen > Roerbladen en hydrofoils

Roerbladen en hydrofoils

Roerbladen

Bij boten die uitgerust zijn met een buitenboordmotor heeft u twee in één; de aandrijving en de stuurinrichting worden gecombineerd. Een nadeel van deze eigenschap is dat wanneer de motor een laag toerental draait het sturen relatief weinig effect heeft. Dit nadeel wordt groter naarmate de boot zwaarder wordt en de snelheid lager. Wanneer u dus wilt aanleggen met een zwaardere boot zoals b.v. een sloep dan wordt  het lastig met manoeuvreren, helemaal wanneer er ook wat wind staat.

Een goed hupmiddel is het roerblad van Excellent Watersport. Dit roerblad is eenvoudig te monteren op elke buitenboordmotor zonder gaten te boren. Het roerblad is gemaakt van aluminium en wordt geleverd met RVS draadeinden en montage materiaal. Het vereist slechts enkele minuten montagetijd. Na montage zult u ervaren dat uw boot veel beter te besturen is en dat aanleggen kinderspel wordt. Een ander groot voordeel van het Excellent Watersport roerblad is dat deze niet omhoog klapt bij het varen op hoge snelheid en dat deze dan klem kan komen te zitten wanneer de motor in een bun is gemonteerd.

Hydrofoils

Een hydrofoil die gemonteerd kan worden op een buitenboordmotor zorgt ervoor dat de neus van de boot meer naar beneden wordt gedrukt als de boot nog niet in plané is. Bij boten met een buitenboordmotor waar het gewicht van de buitenboordmotor ten op zichte van het gewicht van de boot groot is zal de boot met de achterkant snel diep in water komen te liggen wat het uitzicht belemmert en voor relatief hoge golven zorgt. De juiste hydrofoil van Excellent Watersport zorgt ervoor dat de neus van de boot minder snel omhoog komt en de golven minder hoog zijn. Doordat de boot vlakker in het water ligt is de weerstand kleiner en het benzineverbruik lager.

Zoek verkooppunt