Direct contact? Mail: info@excellentwatersport.nl

Home > Groothandel in Watersportartikelen > Schakelmateriaal electra

Accu toebehoren, hoofdschakelaars, stroomdraad

Wat verstaan we onder accu toebehoren? Dat is alles wat er bij accu’s komt kijken, dus een speciale accubak om de accu in de boot te beschermen tegen water en om de accu op een vaste plek te houden. Deze accubakken zijn leverbaar in verschillende afmetingen en er zijn zelfs accubakken voor 2 accu’s. Ook hebben we bij Excellent Watersport allerlei soorten klemmen om op de accupolen te zetten waar de bedrading op aangesloten kan worden. Voor een speciale druppellader om de accu in de winter in conditie te houden bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Hoofdschakelaars

Massaschakelaars of hoofdschakelaars maken of verbreken in een handomdraai de verbinding met de accu. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw accu geen spanning verliest wanneer u van boord gaat dan schakelt u de hoofdschakelaar uit. Dit kan natuurlijk ook als diefstalbeveiliging functioneren. We leveren voor dit doel ook speciale hoofdschakelaars die u met een sleutel kunt vergrendelen, voor extra veiligheid. Hoofdschakelaars zijn er in verschillende afmetingen en geschikt voor verschillende stroomsterktes.

Stroomdraad

Stroomdraad of elektriciteitskabel wordt gebruikt om alle elektrische componenten met elkaar te verbinden. Of u nu de navigatieverlichting wilt laten branden of de bilgepomp laten draaien; bij Excellent Watersport vindt u stroomdraad in verschillende diktes om de juiste stroomsterkte naar het te voeden apparaat door te voeren. De juiste dikte van de stroomdraad is van belang; bij een te dunne draad kan deze te warm worden en neemt de weerstand toe waardoor er zelfs brand kan ontstaan! Voordat u stroomdraden gaat installeren is het verstandig om de benodigde diktes van de draden te berekenen zodat alle componenten optimaal zullen functioneren.  

Zoek verkooppunt